Henrik

 

Her faldt Henrik for det hvidkalkede bindingsværkshus fra 1867 med skov og marker i baghaven.

"Jeg har i et par år boet i en lille lejlighed. Men jeg manglede plads, og jeg savnede i den grad, at der var luft omkring mig," fortæller han.

For Henrik er drømmen nu gået i opfyldelse.

"Jeg nyder hver dag, når jeg kommer hjem fra arbejde og kører op ad grusvejen til huset. Roen sænker sig med det samme."

Henrik husker særligt tilbage på en af de første morgener i huset, hvor han kunne nyde morgenmaden med udsigt til haven og skoven.

"Pludselig dukkede et par rådyr op. En anden morgen kom ni fasaner spankulerende på rad og række. Det er sådan nogle oplevelser, der gør stedet her til noget helt særligt."

 

Aktiv lokalbefolkning

Fordi Henrik arbejder som energiteknolog og blandt andet har til opgave at kontrollere huses energibehov, er han selv meget opmærksom på, hvordan han lever og indretter sig. Derfor var et hus på landet også det helt rigtige valg for ham.

"Huset er opvarmet med jordvarme. Og på sigt kunne det være spændende at få solceller installeret, så jeg kan blive mere selvforsynende med strøm," fortæller han.

Men selv om Henrik sætter stor pris på, at Husby-Tanderup er en landsby, hvor der er endeløse marker, skov, strand og privatliv, så betyder det også meget for ham, at der er tæt til byen og kun 12 minutters kørsel til nærmeste motorvejsafkørsel.

"Jeg har det hele omkring mig. Og selv om jeg ikke har naboer tæt på mig til begge sider, så er der ikke langt til socialt liv og arrangementer lige om hjørnet," siger Henrik.

Da han første gang stiftede bekendtskab med Husby-Tanderup, meldte han sig ind i den lokale Facebook-gruppe, og det overraskede ham, hvor aktiv lokalbefolkningen er.

"Jeg fornemmede hurtigt, at der er masser af liv og aktivitet, hvis man vil det. Man bliver budt velkommen, og folk er søde til at hjælpe os nye i gang. Det betyder rigtig meget, når man rykker til et sted, man ikke kender på forhånd."