Mette og Mads med børnene

 

Parret havde ingen tilknytning til byen og kendte den kun, fordi Mads igennem sin ansættelse hos Bunker Holding Group, der har hovedsæde i Middelfart, jævnligt er kommet i byen i forbindelse med møder.

"Jeg fik tilbudt et job i Middelfart. Og vi kunne sagtens have valgt en anden by at bo i, men trods vores sparsomme kendskab, så fandt vi hurtigt ud af, at Middelfart var et oplagt sted for os at slå os ned," siger Mads.

For parret har optimale pasningsmuligheder til sønnerne Neo og Cody, central beliggenhed i landet, smukke omgivelser og en kommune med mange indkøbsmuligheder og fritidsaktiviteter vægtet højt, da de skulle flytte.

"I Middelfart har vi det hele lige uden for døren. I USA var vi vant til store afstande. Sådan er det ikke længere. Nu kan vi nå det meste i løbet af en halv times kørsel," siger Mette.

 

Nemt at besøge familie og venner

Og det er et kæmpe plus, når man som Mette er født og opvokset i Holstebro og Mads i Hjørring. Det betyder nemlig, at bedsteforældre, venner og veninder er spredt over hele landet.

"Men det mærker vi slet ikke, når vi bor her. Vi har motorvej og togforbindelse lige om hjørnet," lyder det fra parret.

For Mette har det særligt været en stor overraskelse, hvor nemt det er at cykle rundt i byen og områderne omkring, når hun og sønnerne eksempelvis skal besøge nogle af kommunens mange forskellige legepladser.

"I modsætning til USA er bilerne her vant til cyklerne. I Middelfart er der gode stier og veje til cyklisterne. Det er et kæmpe plus, når drengene på et tidspunkt selv skal bevæge sig rundt."

I USA boede Mette og Mads først i Houston og senest i Stamford. Efter seks år i udlandet er det naturligvis en stor omvæltning at flytte til et mindre land og en helt ny by med nye normer og regler. Men begge er overraskede over, hvor nemt det har været at vende tilbage.

"Vi er nye, så vi har stadig en masse, vi skal opleve. Men indtil nu, så er jeg meget imponeret over gæstfriheden og åbenheden både blandt kollegaer og folk i byen," siger Mads.