Janne og Erik

 

Og begge er villige til at skifte både job og adresse for at skabe en hverdag sammen. Parret kigger i områderne, hvor de bor, men også lige midt i mellem det hele - Middelfart Kommune.

“Vi kunne hurtigt se, at her var mange jobmuligheder, skønne omgivelser og så ville vi begge stadig have mulighed for at være tæt på vores familier og venner i de byer, hvor vi kom fra,” fortæller Janne Vagner og uddyber:

“Mange virksomheder, et attraktivt handelsliv og fokus på erhvervsudvikling var også afgørende for, at valget faldt på Middelfart Kommune. Man kunne hurtigt fornemme, at her er overskud til udvikling.”

 

Den bedste begyndelse

I 2016 køber Janne og Erik derfor en gul murstensvilla i stationsbyen Nr. Aaby. Efter mange måneders renovering flytter parret i 2017 ind i huset, som er blevet lige som de ønskede. Samtidig lykkes det Janne at arbejde som selvstændig coach og få job som erhvervsrådgiver i en bank i Middelfart, mens Erik passer jobbet som værkfører i Fredericia.

“Vi har fået den bedste begyndelse på vores nye tilværelse. Og vi er blevet taget så godt imod i Nr. Aaby,” siger Janne, der blandt andet er medlem af den lokale motionsklub, mens Erik løber med løbeklubben og spiller fodbold.

Og da Erik efter knap to år i stationsbyen er på jagt efter nyt job, bliver parret overraskede over, hvor gode muligheder, der er i området, hvis man ønsker at skifte job eller karriereretning.
På ganske kort tid får Erik et nyt job som værkfører i Kolding.

“Der er mange jobmuligheder i kommunen. Og finder man ikke lige drømmejobbet her, så er nabokommunerne så tæt på, at det også er nemt at komme dertil,” siger Erik.

 

Alt er tæt på

Når Janne og Erik ikke passer deres arbejde eller har travlt i hjemmet, så bruger de særligt naturen omkring Hindsgavl Halvøen, Naturpark Lillebælt og Staurby Skov hundeskov. Her kan golden retrieveren Pepsi brænde krudt af og de tobenede kan få frisk luft i kinderne. Janne og Erik besøger også lokalområdets mange restauranter, caféer og kulturoplevelser.

“Da vi skulle beslutte os for, hvor vi skulle bo, så vægtede det højt, at Nr. Aaby har egen biograf og togstation. Her alt inden for rækkevidde uanset, om man er barn, ung eller voksen,” siger Janne og fortæller videre, at hendes største bekymring omkring det at flytte til en ny by var, hvorvidt hendes 15-årige søn Mads ville falde til.

“Det er svært at flytte i den alder. Men han er så glad for, at vi gjorde det. Han kan cykle i skole, har kammeraterne i gåafstand, og så er der tilmed tilbud til unge, som interesserer sig for e-sport.”

I det hele taget er både Janne og Erik overraskede over, hvor nemt det har været at flytte til Middelfart Kommune.

“Alle er meget åbne, gæstfrie og hjælpsomme,” siger de.